Rubriky
Novinky Skauti Skautky Vlčata

Poradní skála 2.10.2020

Poradní skála je pro vlčata (mladší kluky) jedna z nejdůležitějších událostí. Během Poradní skály probíhá přijímání nováčků, složení slibu, předávání zkoušek a výzev i loučení – přechod do skautské družiny. Poradní skály mají dlouhé tradice a pořádají je vlčácké smečky napříč světem.


Letošní poradní skála se ponese v duchu loučení. Z vlčácké smečky odchází 6 kluků, kteří, pokud budou chtít, mohou pokračovat ve skautské družině. Není to smutné loučení, ale veselé, Z vlčat se mohou stát vlci – skauti a dělat tak smečce čest. Alespoň tak to říkám klukům na schůzkách.

Akce je pouze pro vlčata a skauty.

Sraz bude u pošty v 16:00. Půjdeme po malé straně směrem na kletnou až na pískovcový důl (cca 1 km za přehradou směrem na Pohoř). Lze se připojit cestou.

Ukončení pro ty co zůstávají u vlčat v 19:30 na přehradě – můžeme doprovodit domů.
Ukončení  pro přecházející ke skautům bude v sobotu 3.10. ráno v 9:30.

S sebou: vlčácký šátek, tričko případně kroj, oblečení dle počasí, věci na schůzku, svačinu, baterku a reflexní pásky.
Přecházející navíc: večeři a snídani, pití, spacák a karimatku, věci na spaní. Spát budou ve stanech. V případě špatného počasí proběhne přesun do klubovny (o přesunu Vás budeme vás informovat, abyste věděli, kde si děti máte vyzvednout).

Vlčácký věk končí okolo 11 – 12 roku a dále následuje skautský vět až do 15 let. Prakticky to znamená, že budou prožívat jiný program než doposud. Možná si méně hrát, za to toho víc okusí. Jejich vedoucí bude Mojmír Kořenek – viz Kontakty.